Vrijsen J. Algemene schrijnwerkerij bvba

Sla navigatie over

Home › Isolatie

Isolatie

Dakisolatie

Een degelijke dakisolatie is zonder twijfel de beste en meest rendabele investering voor je woning. Daarom is het aanbrengen van thermische isolatie de belangrijkste ingreep om een energiezuinige woning te krijgen, en bijgevolg je stookkosten te beperken. Dakisolatie is trouwens een must voor iedere woning. Ook in een bestaande woning loont het zeker de moeite om het dak te isoleren. Bij het isoleren is niet alleen de keuze van het materiaal belangrijk, maar ook een goede en nauwkeurige plaatsing. De mate waarin je woning goed geïsoleerd is, bepaalt namelijk voor een groot stuk je verwarmingsfactuur.

Isolerende beglazing

Hoogrendementsglas verbetert de thermische isolatie door aan de binnenzijde een warmtereflecterende coating aan te brengen die de warmte binnenhoudt (k-waarde tot 1,4). Als de lucht tussen beide glasplaten vervangen wordt door een isolerend gas (bv. argon) kan je rekenen op een nog betere thermische isolatie (k-waarde tot 1,1). Hoogrendementsglas isoleert ongeveer 5 keer beter dan enkel glas en 2 tot 3 keer beter dan gewoon dubbel glas.

Als je in een bestaande woning de ramen vervangt door een isolerend schrijnwerk in combinatie met hoogrendementsglas, geniet je van een interessant fiscaal voordeel en krijg je vaak nog premies van de lokale netwerkbeheerder, op voorwaarde dat de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde vakman.

Energiepremies

Zowel voor het plaatsen van dakisolatie als isolerende beglazing, kunt U in aanmerking komen voor het ontvangen van een energiepremie. Voor meer informatie, verwijzen wij U graag door naar deze website.

Verlaagd BTW-tarief

Een woning ouder dan 5 jaar verbouwen? Mits je aan enkele spelregels voldoet, kan je genieten van een verlaagd BTW-tarief. Belangrijkste uitgangspunt om van het verlaagde BTW-tarief te kunnen genieten is dat je de eigenaar, vruchtgebruiker of huurder van de woning bent.

Voorwaarden

  1. De woning wordt uitsluitend of hoofdzakelijk als privé-woning gebruikt
  2. De woning is ouder dan 5 jaar
  3. Een geregistreerde aannemer verstrekt en factureert de renovatiewerken aan jou als eigenaar of huurder van de woning
  4. De renovatiewerken zijn werk in onroerende staat of worden ermee gelijkgesteld
  5. De factuur van de geregistreerde aannemer moet de voorgeschreven vermeldingen bevatten
  6. De renovatiewerken moeten betrekking hebben op de eigenlijke woning