Vrijsen J. Algemene schrijnwerkerij bvba

Sla navigatie over

Home › Interieurwerken

Interieurwerken

Met de grootste zorg realiseren wij het interieur van Uw dromen! Uw zolder omtoveren tot comfortabele slaapkamers of ontspanningsruimte! Binnendeuren, inbouwkasten en dressings op maat, houten trappen, gyproc plafonds en wanden, parket of laminaat, ...

Binnendeuren

Voor de meest eenvoudige schilderdeur of fineerdeur tot stijlvolle massief-eiken binnendeuren kunt U bij ons terecht. Houdt u van cottage of eigentijds design ? Stijldeuren geven aan uw interieur rustieke en tijdloze klasse, uw interieur zal een charme en warmtegevoel uitstralen.

Voor wie van design houdt, kunnen moderne deuren worden vervaardigd uit verschillende materialen zodat deze passen in uw hedendaags interieur.

Inbouwkasten en dressings op maat

Wil je een kastenwand laten maken voor een huiselijke woonkamer, een elegante slaapkamer, een behaaglijke hal, een aantrekkelijke werkkamer of voor je nieuwe winkel? Inbouwkasten bieden zeker een goede oplossing, bijvoorbeeld kamerhoge boekenkasten, dressoirs, wandmeubelen, en wat voor soort kasten dan ook. Een dressing is niet zomaar een uit de kluiten gewassen kleerkast, maar als het ware een instapkast meestal gelegen in of aan de slaapkamer, bij ons vervaardigd uit warme houtsoorten of kunststof.

Houten trappen

Onze houten trappen worden steeds op maat vervaardigd in eigen atelier uit massief hout (verschillende soorten en kwaliteiten mogelijk). Er zijn verscheidene uitvoeringen mogelijk : open of gesloten trappen, rechte trappen, trappen met (dubbele) kwartdraai (met uitsprong), … De oppervlakte, trapopening, hoogte e.d. bepalen de vorm. Ook balustrades en leuningen worden volgens uw wensen uitgevoerd.

Gyproc plafonds en wanden

Gyproc plafonds en wanden zijn een ideale ondergrond voor behang of verflagen. Bovendien hebben deze wanden een hoge brandwerendheid en zijn ze efficiënt in gebruik. Gipsplaten kunnen op een eenvoudige manier de oneffenheden van de ondergrond wegwerken. Het voordeel van deze gipskartonnen wanden is dat ze niet alleen rechtstreeks tegen de wanden geplaatst kunnen worden, maar ook op een onderconstructie. De platen worden voor zowel muren als plafonds gebruikt.

Parket of laminaat

Parketvloeren

Op zoek naar warmte, sfeer, duurzaamheid en comfort? Dan is hout een prima optie. Hout heeft iets unieks, brengt sfeer en oogt bijzonder in elk interieur. Bij plaatsing van houten vloeren is er steeds een maximale vochtigheidsgraad van de ondervloer vereist. De vochtigheidsgraad moet dus altijd gemeten worden.

Massieve parketvloeren zijn parketvloeren waarvan de planken of elementen uit één laag hout bestaan en waarbij de slijtlaag minimaal 6mm bedraagt bij het ogenblik van de plaatsing. Hiertoe behoren o.a.: plankenvloeren, mozaïekparket, parketvloer met tand en groef, lamparket (of traditionele parket), kopshouten vloeren.
Meerlagige parketvloeren zijn parketvloeren waarvan de stroken opgebouwd zijn uit 2 of meerdere houten of houtachtige materialen, met een minimale slijtlaag van 2.2mm op het ogenblik van de plaatsing. Deze versie kan bestaan in voorafgewerkt of afgewerkt parket.

Laminaat

Laminaat mag vergeleken worden met fineerparket. Er is alleen één groot verschil: de toplaag wordt gevormd door een kunststof (imitatie) en niet door massief hout. In feite bestaat laminaat vloer uit MDF, HDF of ander een houtvezelproduct en een decoratieve kunststof bovenlaag met daarop een doorzichtige slijtvaste toplaag. Deze industrieel vervaardigde vloer is in kleur en textuur nog nauwelijks te onderscheiden van een echte planken vloer.

Laminaat vloer is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en slijtvast. De betere vloer gaat lang mee, zelfs op drukbelopen plaatsen.